Search

Hva lønner det seg å pusse opp før et boligsalg?

Mange stiller seg selv dette spørsmålet før salg av bolig, og ekspertene er ganske enstemmig i sine råd rundt oppussing før salg av bolig.Gjør ferdig det du har påbegynt!


Det aller første du bør gjøre er å ferdigstille påbegynte prosjekter. Det er svært få som ønsker å ta over andres uferdige prosjekter, og her lønner det seg å sikre at ting er gjort.

Det vanligste å møte på hjemme hos boligselger er manglende listverk, og flater som trenger et malingsstrøk.

For boligkjøper skaper det en usikkerhet når man møter på slike enkle mangler, og mange vil da lure på hva annet som skjuler seg. Dette skaper dårlig kjøpelyst hos kunden, og kan i verste fall gjøre at man mister en potensiell kjøper i en budrunde. Kanskje er det akkurat den kjøperen som sikrer deg den salgssummen du ønsker.


La bad og kjøkken være!

Å pusse opp bad og kjøkken er kostbart, og det vil svært sjelden lønne seg økonomisk å gjøre denne oppussingen før et salg.

Den første problemstillingen er at bad og kjøkken er kostbare å pusse opp, og det vil i mange tilfeller være vanskelig å hente tilbake disse utgiftene ved et salg. En annen utfordring er at du aldri vet hva slags smak boligkjøper har, og det kan i verste fall ende med at du har brukt mye penger på et kjøkken eller et bad boligkjøper ender opp med å skifte ut slik at det passer deres stil og smak.


Rent og pent


Sørg for at det er skinnende rent i hele huset. I tillegg til rene flater som gulv, vegger og tak er det viktig at man har fokus på fuger og andre ting som kritiske boligkjøpere legger merke til. Er det møkkete i fuger er det lett at boligkjøper tenker at det kan være feil på baderom, noe som indikerer at boligen har behov for store investeringer, hvilket kan oppfattes som negativt og i verste fall avskrekkende for boligkjøper.


Rydd bort personlige eiendeler


En boligkjøper vil gå rundt i boligen din og drømme om hvordan det vil se ut med sine egne personlige eiendeler. Har du for mange av dine eiendeler fremme ved visning kan det gjøre det vanskeligere for boligkjøper å se for seg hvordan det kan bli. Man ønsker helst at boligkjøper ser for seg huset som sitt eget ved en visning, med dine eiendeler godt synlig vil det være vanskeligere for boligkjøper å visualisere og «føle seg hjemme».


Førsteinntrykk


Et godt førsteinntrykk er alltid viktig!

Sørg for at uteområdet er godt stelt og at inngangspartiet er ryddig og innbydende, slik at det første som møter den potensielle boligkjøperen setter vedkommende i rett modus.


Ved behov, lei inn en ekspert


Er du usikker på hvordan du skal få din bolig i stand til visning? Ta kontakt med en ekspert som kan gi deg tips og råd. Det finnes mange meget dyktige boligstylister som enten kan hjelpe deg med å innrede med dine egne møbler eller som kan leie deg møbler som hever inntrykket av din bolig ved visning. Her vil du også kunne få meget god hjelp med hva du bør rydde vekk av personlige eiendeler slik at boligkjøper går fra visning med et tydelig bilde av hvordan drømmehuset blir når det er i deres eie.Lykke til med boligsalget, hilsen oss i Booi.no

28 views0 comments

©2019 by Booi.